"Genom stöd och råd hjälper Gula Änglarna våra utslagna
medmänniskor till en ny chans att komma tillbaka till samhället."

Vi hjälper Gula Änglarna att hjälpa!

Livet är inte alltid så lätt och för vissa blir det inte riktigt som man tänkt sig. Var och en som lyfter blicken en aning under en promenad på stan kan utan att anstränga sig se att antalet hemlösa och utslagna människor blir fler och fler. Bostad Direkt och Gula Änglarna har ett samarbete baserad på ömsesidig respekt och viljan att hjälpa medmänniskor till en ny chans i livet.

En typisk berättelse från Gula Änglarna...

De som söker sig till Gula Änglarna har ingen annan utväg och inte en enda livlina kvar att dra i. I precis den situationen befann sig ett par, före detta hemlösa som fått en andra chans. De hade för en period sedan fått en bostad som givit dem livet tillbaka. Nu hade det dock trasslat till sig ordentligt. Pengar som behövdes till att betala hyra saknades och vissheten om att hamna på gatan igen om inte omgående betalning skulle ske gav dom ingen själslig ro. En släkting (farmor) hade lånat ut det hon kunde men det saknades fortfarande 1127 kr. Efter att ha pratat igenom ärendet med Anne på Gula Änglarna beslutar hon att Gula Änglarna ska hjälpa till. Anne tar hyresavin, pengarna de har med sig från farmor, lägger till pengarna som saknades och betalar in hyran. Paret kan nu andas ut och gå lugna och trygga därifrån, i vetskap om att få bo kvar. Gula Änglarna lyssnade och valde att tro på dessa två när andra vände dem ryggen.

De som arbetar och engagerar sig i Gula Änglarna arbetar helt ideellt, med sin vilja att hjälpa till och att bidra som bränsle. Några som hjälper är även personer med tidigare erfarenhet av hemlöshet som själva nu vill bidra.

Stort tack till dig som också väljer att hjälpa
Gula Änglarna!

Bostad Direkt


X
SOCIALT
Visa
SNABBSÖK