Hyr ut din villa, bostadsrätt eller lägenhet

Hyr ut din bostad tryggt och enkelt

Vi hjälper dig hela vägen när du vill hyra ut en eller flera bostäder. Du kan kostnadsfritt hyra ut allt från rum och lägenheter till radhus och villor. Det har aldrig varit enklare att hyra ut sin bostad tillfälligt.

Registrera dig som uthyrare

Denna e-postadress är redan registrerad. Logga in eller klicka här om du vill skicka en lösenordspåminnelse.

Bostad Direkt hanterar de personuppgifter som du uppgett i registreringsformuläret för att kunna leverera sin service till dig samt hjälpa dig att ingå korrekta hyresavtal. Om en obligatorisk personuppgift saknas för att kunna ingå ett hyresavtal hämtas denna in vid tillfället när avtalet upprättas.

Bostad Direkt samlar enbart in uppgifter som är relevanta för tjänsten och säljer aldrig vidare din information till tredje part. Dina uppgifter hanteras enbart av Bostad Direkt och dess leverantörer som betjänar Bostad Direkts informationssystem samt den part som har rätt att ta del av uppgifterna vid ingående av hyresavtal, t.ex. din motpart i avtalet.

Vår fullständiga integritetspolicy går att läsa här.

Observera att från 1 oktober 2019 gäller en ny lag som påverkar dig som hyr ut en hyresrätt.

Vi har förmedlat mer än 25 000 bostäder

Se till att din bostad inte står tom och kostar pengar. Hyr ut när du åker bort på en "long stay", arbetar/studerar på annan ort eller vill testa att bli sammanboende med din käresta. Det är kostnadsfritt att annonsera ut en eller flera bostäder för uthyrning på vår webbplats.

Du bestämmer var, när och hur

Tjänsten är till för att hjälpa dig och det är du som bestämmer. Du väljer om du vill hyra ut till företag eller privatpersoner, när du vill hyra ut och vem som får hyra. Du sätter även själv ditt eget pris på den månadshyra som du vill ha.

Säkra betalningar

När hyresperioden startar ser vi till att du varje månad får hyran inbetald till ditt konto i rätt tid. Alla in- och utbetalningar går via oss på Bostad Direkt, så att det blir trygga hyresperioder för både bostadssökande och hyresvärdar på ett enkelt sätt.

När du registrerar dig som uthyrare får du:

 • Kostnadsfri bostadsannons
  Vi tar inte ut någon förmedlingsavgift eller andra avgifter när du hyr ut din bostad. Annonser mot privatpersoner visas i 14 dagar för lägenheter och i 30 dagar för villor och rum. Annonser mot företag visas i 30 dagar för lägenheter eller i 60 dagar för villor.
 • Hyr ut till företag eller privatpersoner
  Välj själv om du vill hyra ut din bostad till ett företag eller en privatperson. Du kan naturligtvis ändra ditt val när som helst under annonsperioden. Om du väljer att annonsera mot företag hyr du ut din bostad till Bostad Direkt. Våra handläggare kontaktar dig när det finns intresse i din bostad och förmedlar kontakt, bokar visningar samt sköter om kontraktsskrivning.
  Om du väljer att annonsera mot privatpersoner sköter du enkelt allting själv via våra smidiga webverktyg – allting från första kontakten till ett hyreskontrakt som direkt är färdigt att signera.
 • Personlig hjälp och rådgivning
  Vår kundtjänst har en gedigen kunskap om hyresmarknaden och de juridiska frågor som berör uthyrning och bostadsförmedling. Vi hjälper dig via telefon och e-post med dina frågor under kontorstid på helgfria dagar; måndag–torsdag 9–17, fredag 9–16.
 • Hyreskontrakt på ett klick
  Oavsett om du hyr ut till företag eller en privatperson ser vi till att du alltid har ett kontakt som är anpassat just för dig och din bostad.
  Om du hyr ut till företag skriver din personliga handläggare ditt kontrakt åt dig och handleder dig genom hela processen.
  Om du hyr ut till privatpersoner skapar vår hemsida snabbt och enkelt ett digitalt kontrakt som skräddarsys för din uthyrning.

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer

Jag förstår
X

Vi hjälper dig att hitta hem, både som företag och privatperson. Den perfekta bostaden är inte långt borta.

E-post [email protected]
Telefon 0771-28 28 20
Besök oss Karlavägen 51, 114 49 Stockholm

Högsta kreditvärdighet hos Credit Safe