Vanliga frågor & svar

  Allmänt om Bostad Direkt

 • Vad gör Bostad Direkt?

  Vi är specialister på uthyrning och Sveriges ledande leverantör av flexibla boenden. Sedan starten år 1994 har vi erhållit en gedigen kunskap om hyresmarknaden samt om de juridiska frågor som berör uthyrning. Att anlita Bostad Direkt är en trygghet för alla parter. Via vår stora hyresmarknad kan du snabbt och enkelt hitta en ny bostad eller hyra ut din egen bostad.

 • Har Bostad Direkt förstahandslägenheter?

  Bostad Direkt har inga förstahandslägenheter utan vi tillhandahåller enbart flexibla boenden.

 • Är det kö?

  Eftersom vi förmedlar flexibla boenden är det inget kösystem.

 • Vad är Bostad Direkts organisationsnummer?

  Vårt organisationsnummer är 556456-5785

 • Hur betalar jag via en bank i annat land?

  När man betalar via bank i annat land behövs IBAN och Swiftkod.
  Det går fortast att få in pengar genom att använda vårt IBAN-nummer nedan.
  IBAN: SE 86 6000 0000 0003 8590 6218
  Swiftcode: HANDSESS
  (det internationella kontonumret till vår bank, Handelsbanken Sverige Stockholm).
  Momsregistreringsnummer (VAT-nummer): SE 556456-5785-01

  Allmänna frågor om vår webbplats

 • Var loggar jag in? Vad mer kan jag göra när jag har loggat in?

  Du loggar in genom att klicka på "Logga in" i det röda fältet längst ner på vår webbplats. Du kan även logga in via knappen längst upp till höger på varje sida. När du klickar på texten öppnas en ruta där fyller du i ditt kundnummer och lösenord som du fick per e-post när du registrerade dig hos oss. Klicka här för att logga in

 • Kan jag byta mitt kundnummer och/eller lösenord?

  Nej, du måste logga in med de uppgifter som du fått från oss.

 • Var hittar jag inloggning som jag fick när jag registrerade mig? Jag har inte fått det per e-post, vad gör jag?

  Dina inloggningsuppgifter skickas automatiskt till den e-postadress som du angivit när du har slutfört registreringen hos oss. Om du inte har fått uppgifterna, kontakta oss på 0771-28 28 20 så hjälper vi dig.

 • Jag har inget personnummer, vad gör jag?

  Har du inte ett svenskt personnummer kan du klicka i rutan ”Utländsk” och fylla i ditt Pass id-nummer.

 • Måste jag fylla i alla mina uppgifter? Jag vill inte att mitt namn/adress/telefonnummer syns!

  Som uthyrare visas aldrig dina uppgifter direkt i annonsen utan du kontaktar själv potentiella hyresgäster. Som bostadssökande visas enbart dina kontaktuppgifter och all övrig information, t.ex. ditt personnummer, används enbart vid faktiskt kontraktsskapande. Du kan även välja att dölja din profil så att inga uthyrare kan se den förrän du själv visar intresse för deras bostad.

 • Jag kommer inte till steg 2 när jag registrerar mig, vad gör jag för fel?

  När du inte kan komma vidare beror det på att något inte är rätt ifyllt eller information saknas. Du kan bläddra upp på sidan för att se vad felet kan vara. Felet markeras med en röd stjärna.

 • Vad innebär avtalet jag accepterar? Var hittar jag avtalet som jag ska läsa?

  Innan du slutför din registrering för någon av våra tjänster behöver du acceptera avtalet som innehåller våra villkor genom att kryssa i rutan i fältet ”Avtal”. Klicka på den röda texten "Jag har läst och accepterat avtalet" för att öppna avtalet och läs igenom hela avtalet innan du godkänner det, allt för att eliminera framtida missförstånd.

 • Hur ändrar jag min e-post eller mitt telefonnummer på mitt konto?

  Logga in med ditt kundnummer och lösenord. Klicka sedan på "Ändra profil" och gör dina ändringar.

 • Jag hittar inte hyreskontraktet? Var kan jag skriva ut hyreskontrakt?

  Du hittar alla dina ingångna kontrakt under fliken ”Mina kontrakt” när du är inloggad på Mina Sidor.

  Är du företagskund kontaktar du din handläggare.

  Söka bostad som privatperson

 • Hur blir jag bostadssökande / medlem som privatperson?

  Du blir bostadssökande genom att fylla i personuppgifter och önskemål om bostad i registreringsformuläret under menyn Privat. Ditt medlemskap ger dig tillgång till vårt stora utbud av bostäder. Information om matchade bostäder e-postas. Ditt användarkonto blir aktivt direkt efter registrering. Du kan självklart också ringa vår kundtjänst på telefon 0771-28 28 20 eller maila på [email protected] för att få hjälp att bli registrerad.

 • Vad kostar det att söka bostad som privatperson?

  Vår söktjänst är helt gratis. Du betalar enbart hyran för ingångna hyresavtal – inga andra dolda avgifter.

 • Hur betalar jag min hyra?

  Både din hyra och deposition betalar du säkert med ditt kort. Alla dina personliga uppgifter och kreditkortsuppgifter hanteras helt säkert på vår webbplats.Korttransaktionerna sköts via DIBS som är ett av Skandinaviens ledande företag för onlinebetalningar. Om du vill kan du enkelt ange att hyran skall dras från ditt kort varje månad så att du slipper logga in själv och betala.

 • Hur gör jag för att kontakta eller bli kontaktad av en uthyrare?

  I första hand är det du som kommer att söka bostäder genom att visa intresse för bostadsannonser. När du visar intresse kan hyresvärden ta del av dina kontaktuppgifter och kontakta dig för att boka in en visning eller ställa frågor.

  En möjlighet är också att bli kontaktad av en hyresvärd som letar efter en passande hyresgäst när de söker bland bostadssökande på vår webbplats. Det är inget som händer alla bostadssökande, men är så klart positivt varje gång det sker. Gör därför en bra presentation av dig själv.

 • Kan jag söka bostad utan att registrera mig på er webbplats?

  Nej, du måste vara registrerad användare för att ta del av våra bostäder.

 • Besiktigar ni bostäder innan de hyrs ut?

  Bostad Direkt godkänner bostäderna som registreras hos oss före publicering på vår hemsida. Vi besöker inte bostäderna och besiktigar dem. Vi försöker få samtliga uthyrare att ta med fotografier på bostaden. Det är viktigt att du som kund alltid går på visning för att få en komplett uppfattning av bostaden även om det finns bilder. Allt från lukt, fukt, ljud och buller är sådant som inte kan uppfattas annat än på plats.

 • Hur tar jag bort min profil?

  Du kan när som helst som inloggad medlem välja att göra din profil osynlig för hyresvärdar som söker hyresgäster. Vill du ta bort ditt privata medlemskap permanent så kontakta [email protected].

 • Vad ska jag tänka på när jag hyr ett flexibelt boende?

  Bostad Direkt rekommenderar alla bostadssökande att läsa våra Goda Råd. Här får du bl.a. råd om vad som är viktigt att tänka på inför en uthyrning, dina rättigheter och skyldigheter samt beskrivningar av hyrestider.

 • Vad är det jag ska tänka på innan jag skriver på kontrakt med uthyraren?

  Innan du skriver på kontraktet, försäkra dig än en gång om att uthyraren har fått godkännande för uthyrningen genom att be om att få se pappret uthyraren har fått från sin hyresvärd/förening eller genom att be om att få föreningens/hyresvärdens telefonnummer för att ringa själv och höra. Det är viktigt att INTE skriva på ett kontrakt innan du har sett bostaden samt träffat uthyraren. Även om det sällan händer, finns det skojare på bostadsmarknaden som påstår att de kan skicka nycklarna efter att du har betalat hyra samt deposition.

  När det blir dags för inflyttning skall du tillsammans med bostadsinnehavaren upprätta en inventarielista och ett besiktningsprotokoll, helst med fotografier. En godkänd besiktning och avstämd inventarielista är en förutsättning för att du skall få tillbaks din deposition så enkelt som möjligt.

 • Uthyraren vill ha hyran samt deposition innan vi skriver på kontraktet, hur ska jag göra?

  Båda parterna måste signera kontraktet via Bostad Direkts hemsida innan en hyresbetalning kan ske. Alltså betalar du alltid hyra efter det att du signerat kontraktet.

 • Om jag enbart söker i ett visst område, hur lång tid kan det ta innan jag hittar en bostad?

  Vi rekommenderar inte att vara för snäv i sitt sökande och exempelvis bara söka bostad bara i ett område, det kan ta tid. För att öka dina chanser att hitta ett boende, fundera på fler områden du kan vara intresserad av och inkludera dem i din sökning. På det sättet ökar chanserna att hitta bostad snabbt.

 • Hur säger jag upp ett hyresavtal? Vad är det för uppsägningstid som gäller?

  Uppsägningar ska ske via Bostad Direkts hemsida. Under fliken ”Mina kontrakt” kan du enkelt klicka på en knapp för att säga upp ett hyresavtal. Bekräftelse på uppsägningen skickas till både hyresgäst och hyresvärd.

  Mer information om hyrestid, uppsägningstider och uppsägningsregler som är viktiga att känna till hittar du i våra Goda Råd här:
  Hyrestid och uppsägningstider – Egen bostad första upplåtelsen
  Hyrestid och uppsägningstider – Hyresrätt / Egen bostad andra upplåtelsen

 • Vad är mina inventarier? Vad räknas till det?

  Man kan kort och gott säga att dina inventarier är det som du har tagit med dig till bostaden som du hyr.

 • Hjälper Bostad Direkt till med inventarieförteckningar och slutbesiktning?

  I Bostad Direkts tjänst ingår inte tjänster såsom sammanställning av inventarieförteckningar, överlämning av nycklar och slutbesiktning. Däremot hjälper vi er med alla typer av frågor och funderingar ni har avseende vad som gäller vid uthyrning. Besiktning av bostaden och inventarieförteckning ska du som hyresgäst göra tillsammans med den som hyr ut.

 • Vem har ansvaret under uthyrningstiden för bostaden samt möblerna?

  Du som hyr har ansvaret för inventarierna under uthyrningstiden. När du flyttar ut ska de vara i befintligt skick, dvs som när du flyttade in. Om något skulle gå sönder under din uthyrningstid är det du som är skyldig att åtgärda detta.

 • Nu har jag hittat en bostad, vad händer med min profil?

  När du skriver på ett kontrakt inaktiveras din profil på vår hemsida och du får inga fler tips via e-post. Du kan när som helst aktivera din profil igen genom att helt enkelt visa intresse för nya bostäder.

  Hyra ut bostad

 • Hur kan jag hyra ut min bostad via Bostad Direkt?

  Du kan fylla i dina kontaktuppgifter samt information om din bostad under ”Hyra ut” på vår webbplats. Efter granskning publiceras din bostadsannons. Om du väljer att annonsera mot företag blir du kontaktad av en av våra handläggare så fort ett företag har visat intresse för din bostad. Vid uthyrning till företag är Bostad Direkt kontraktspart i hyresavtalet vilket ger dig som uthyrare en extra trygghet. Om du väljer att annonsera mot privatpersoner får du ett e-mail så fort någon har visat intresse för din bostad. När du är inloggad på Mina Sidor kan du även se alla intresseanmälningar samt söka en hyresgäst själv via vår hyresgästdatabas. Att hyra ut via Bostad Direkt är helt kostnadsfritt.

 • Vad kostar det att lägga upp en bostadsannons hos Bostad Direkt?

  Uthyrning av bostäder är en helt kostnadsfri tjänst hos oss. Vi tar inga som helst avgifter av den som hyr ut en bostad.

 • Varför måste jag välja antingen företag eller privat? Går det inte att annonsera en bostad mot båda samtidigt?

  Bostad Direkt har två skilda tjänster och bostadsbanker för privatpersoner respektive företag. Vi garanterar våra företagskunder att inte skicka en annan intressent på visning samtidigt till ett och samma hyresobjekt. Vid annonsering mot båda målgrupperna samtidigt kommer en av annonserna automatiskt att raderas bort av systemet. Du kan givetvis när som helst välja att lägga över din annons från företag till privat eller tvärtom (förutsatt att du inte har en inbokad, ej ännu genomförd, företagsvisning via Bostad Direkt).

 • Vad är skillnaden mellan att annonsera en bostad mot företag respektive privatperson?

  När du annonserar din bostad mot företag blir du kontaktad av en handläggare från Bostad Direkt så fort ett företag visar intresse för din bostad. Handläggarens roll är att förmedla kontakten mellan dig och företaget samt hjälpa bägge parterna med deras respektive frågor. När parterna är överens så upprättar handläggaren hyreskontrakt. Du skriver ett hyreskontrakt med Bostad Direkt som avtalspart. Hyresavtalet som upprättas innehåller dock alltid namn på företaget och personen/erna som kommer att bo i bostaden.

  När du annonserar mot privatpersoner får du ett e-mail så fort någon har visat intresse för din bostad. När du är inloggad på Mina Sidor kan du även se alla intresseanmälningar samt söka en hyresgäst själv via vår hyresgästdatabas. Urvalet och visningsbokningar etc. sköts av dig som uthyrare. Vår hemsida tar automatiskt fram ett skräddarsytt kontrakt åt din uthyrning och självklart besvarar vi de frågor och funderingar som du har innan kontraktskrivningen.

  I båda fallen är tjänsten kostnadsfri för dig som uthyrare.

 • Varför visar så få personer/företag intresse för min bostad?

  Om du inte får den respons som du förväntat dig på din bostad kan du fundera på om du kan omformulera något i din bostadsbeskrivning, lyfta upp fler fördelar med din bostad och göra den mer attraktiv. Har du inte bilder i annonsen är ett bra tips att ladda upp bilder på interiören och exponera dem i annonsen. Fundera även på om dina krav på hyresgästen rimliga t ex en för kort hyresperiod, en tillträdesdag som ligger för långt i framtiden, tillgängligt möblemang, hyresnivå etc. Ibland kan ointresse bero på en för hög hyra, du kan sänka hyran till en mer attraktiv nivå. Kom också ihåg att bostäder som hyrs ut bör vara av normal/god standard och välstädade.

 • Hur söker jag passande hyresgäster?

  Uthyrare med en registrerad bostadsannons kan som inloggad själv söka efter en potentiell hyresgäst. Det går tyvärr inte att söka bland företag utan bara privatpersoner. En lista kommer upp med de personer som passar i kriterierna för din bostad. Ta direktkontakt med de bostadssökande via de kontaktuppgifter som finns under ”Kontaktinfo” i respektive profil.

 • När publiceras min annons?

  Annonsen granskas av Bostad Direkt under kontorstid och läggs därefter ut på vår hemsida (normalt tar granskningen max en arbetsdag).

 • Hur länge är min annons ute?

  Annonsperioden är beroende av bostadstyp och om du annonserar mot privatperson eller företag. När du väljer att hyra ut till privatpersoner visas din annons i 14 dagar för lägenheter och 30 dagar för rum och villor. När du väljer att hyra ut till företag visas din annons i 30 dagar för lägenheter och 60 dagar för villor. Vid annonsperiodens slut tas din bostadsannons automatiskt bort. Du får information om detta via e-post och du kan enkelt aktivera din annons igen om din bostad fortfarande är tillgänglig.

 • Hur tar jag bort min annons när jag har hyrt ut min bostad?

  Inloggad uthyrare kan när som helst inaktivera sina annonser genom att ändra statusen till ”Vilande” eller ”Uthyrd”. Vi uppmanar alla uthyrare att lägga sin bostad som uthyrd eller vilande så fort bostaden inte längre är tillgänglig för uthyrning. Skriver du kontrakt genom Bostad Direkt så markeras din annons automatiskt som uthyrd när kontraktet är signerat. Annonsen försvinner då omedelbart från vår hemsida.

 • Vad ska jag tänka på när jag ska hyra ut min bostad?

  Det finns en rad saker som du bör känna till och tänka på för att säkerställa en trygg och smidig uthyrning. När du hyr ut en bostad tillfälligt ska du alltid ha hyresvärdens eller föreningens tillstånd. Detta är mycket viktigt då du utan tillstånd omedelbart måste vidta rättelse och be din hyresgäst att flytta. Är det bara en del av din bostad som hyrs ut, till exempel ett rum till en inneboende, behöver du inte fråga hyresvärden om lov. Detta gäller så länge den inneboende inte ska använda bostaden självständigt. Sök tillstånd i god tid och begär att få det skriftligt. Hyresvärden har ej rätt att neka tillstånd om man har beaktansvärda skäl.

  Exempel på beaktansvärda skäl:

  • Tillfälliga studier eller arbete på annan ort
  • Provsammanboende
  • Militärtjänstgöring
  • Längre sjukhusvistelse eller annan rehabilitering

  Är bostaden en bostadsrätt kan en bostadsrättsinnehavare även åberopa andra skäl för upplåtelse. Som exempel kan nämnas köp av bostad att använda efter sin pension. Om hyresvärden nekar tillstånd kan du kontakta Hyresnämnden för prövning av ärendet.

  Hyresnämnden i Stockholm: www.hyresnamnden.se

  Läs mer om vad som är värt att tänka på under och inför en uthyrning i våra Goda Råd. Här får du bl.a. råd om vad som är viktigt att tänka på inför en bostadsuthyrning (söka tillstånd, regler för besittningsskydd etc.), dina rättigheter och skyldigheter som hyresvärd samt beskrivningar av hyrestider och uppsägningsförfaranden.

 • Vilket ansvar för bostaden har jag under uthyrningsperioden?

  Det är du som huvudinnehavare av bostaden som har det övergripande ansvaret för bostaden. Du ansvarar bland annat för att din egen hyra/avgift och att alla räkningar som ingår i hyran betalas i tid.

  Om du ska vistas utomlands under uthyrningsperioden måste du ge fullmakt åt en i Sverige boende person att företräda dig och ta emot uppsägning. Fullmakten skall även lämnas till fastighetsägaren alternativt bostadsrättsföreningen.

  Läs mer om vad som är värt att tänka på under och inför en uthyrning i våra Goda Råd.

 • Hur görs en uppsägning av ett hyresavtal?

  Om du hyr ut till en privatperson säger du upp ditt hyresavtal genom att logga in på Mina Sidor och klicka på uppsägningsknappen för kontraktet.

  Hyr du istället ut via Bostad Direkts företagstjänst säger du upp kontraktet genom att skicka din uppsägning till e-postadress [email protected].

 • Hur mycket kan jag ta i hyra?

  Vad du kan ta ut i hyra för din bostad regleras av Hyreslagen om du hyr ut din hyresrätt och av Lagen om uthyrning av egen bostad (”Privatuthyrningslagen”) om du hyr ut din bostadsrätt, ägarlägenhet eller villa.

  Hyresrätt

  Hyran ska vara lika mycket som den faktiska hyran som du har idag. Detta är en ny lag som har trätt i kraft från 1 oktober 2019.

  Om bostaden hyrs ut möblerad godkänns ett påslag som är beroende av hur värdefullt möblemanget är. Normalt godkänner Hyresnämnden ett tillägg på månadshyran om 15 % för möblerna. Om du har andra kostnader såsom t ex el och bredband så får du ta ut självkostnadspris för detta.

  Vid misstanke om överhyra kan detta anmälas till Hyresnämnden för prövning. Anmälan kan göras oavsett om hyresgästen är en juridisk eller fysisk person.

  Läs mer på https://www.fastighetsagarna.se/aktuellt/nyheter/2019/tuffare-regler-mot-svarthandel-och-otillaten-andrahandsuthyrning-infors-1-oktober/

  Privatägd bostad (bostadsrätt, ägarlägenhet, radhus, villa)

  Vid hyressättning av en bostadsrätt, äganderätt och villa får uthyraren ta ut en kostnadsbaserad hyra. Hyran beräknas till en skälig kapitalavkastningsränta av bostadens marknadsvärde per år, utöver avgiften och eventuella kostnader för slitage. Riktlinjer för marknadsvärden finns på Svensk mäklarstatistik.

  Vid uthyrning av en bostadsrätt, äganderätt eller en villa kan hyresvillkor prövas i Hyresnämnden. Hyresnämnden kan dock inte besluta om höjd hyra eller retroaktiv återbetalning av hyra (gäller kontrakt tecknade from den 1 februari 2013).

  Lagen gällande privatägda bostäder återfinns här

  Se även Hyresnämnden – Upplåtelser enligt lagen om uthyrning av egen bostad.

 • Ska min hyresintäkt beskattas?

  Hyresintäkter skall i regel alltid tas upp till beskattning, men du har även möjlighet att göra vissa avdrag på hyresinkomsten. För att få veta exakt vad som gäller i just ditt fall kontaktar du Skatteverket på 0771-567 567.

 • Hjälper Bostad Direkt till med besiktning?

  Bostadsinnehavaren ansvarar för att sammanställa en inventarielista och ett besiktningsprotokoll som kan gås igenom med hyresgästen. Som uthyrare är det en fördel om du laddar upp representativa foton på din bostad.

  Naturligtvis hjälper vi er med alla typer av frågor och funderingar ni har avseende vad som gäller vid uthyrning. Besiktning av bostaden, både vid in- och utflytt, samt kontroll och signering av inventarieförteckningen görs alltid tillsammans av bostadsinnehavaren och boendepersonen eller av dessa utsedda ombud.

  Mallar för besiktningsprotokoll och inventarielista m.m. kan du som uthyrare enkelt skriva ut genom att klicka på fliken Mallar när du är inloggad på Mina Sidor.

 • Hur vet jag att min hyra kommer in i tid?

  Vid uthyrning till företag garanterar Bostad Direkt att du som bostadsinnehavare får din hyra i tid. Vid uthyrning till privatpersoner garanterar Bostad Direkt att hyran kommer i tid så länge hyresgästen har erlagt första månadshyran samt depositionen och ej har mer än en månads obetald hyra till Bostad Direkt. Det är trots detta viktigt att du alltid har någon på plats med fullmakt att sköta om uthyrningen om du är bortrest eller dylikt – både när du hyr ut till företag och privatpersoner.

 • Vilka kan se mina kontaktuppgifter?

  När du hyr ut via Bostad Direkt ser hyresgästerna aldrig dina kontaktuppgifter förrän i kontraktsfasen. Hyr du ut via företagstjänsten så ses dina kontaktuppgifter enbart av Bostad Direkts handläggare och hyr du ut till privatpersoner ser du privatpersonernas kontaktuppgifter i första steget, inte tvärtom.

 • Kan jag få min hyra på ett utländskt bankkonto?

  Nej, på grund av bankbegränsningar kan vi i dagsläget enbart betala ut hyror till svenska bankkonton.

  Söka bostad som företag

 • Vad ingår i Bostad Direkts företagsservice?

  Detta ingår i vår Bostadsservice med Trygghetspaket för företag:

  • Bostadsförmedling
  • Personlig handläggare
  • Kontraktservice
  • Trygg och säker hyresperiod
  • Bara hyra – inga andra avgifter eller arvoden

  Er personliga handläggare presenterar bostadsalternativ efter era önskemål, bokar exklusiva visningar, informerar om regler samt upprättar hyreskontrakt. Handläggaren startar även kostnadsfritt upp en ny sökning åt er om ni fortfarande är i behov av bostad när hyrestiden är slut och finns under hela söktiden och hyresperioden tillgänglig för rådgivning kring frågor och regler, uppsägningsförfaranden och uppsägningstider.

  Bostad Direkt står för upprättande av hyreskontrakt och är en part i hyresavtalet – allt för att ge er en så trygg och säker hyresperiod som möjligt. När ni hyr bostad via Bostad Direkt betalar ni endast hyra – inga övriga dolda kostnader eller arvoden!

 • Hur blir jag bostadssökande via ett företag?

  Du kan söka bostad via din arbetsgivare eller via ditt egna företag. Notera att en firmatecknare på företaget alltid måste godkänna uppdraget. Registrera företagsuppgifter och önskemål om bostad i registreringsformuläret under ”Företag”. Bostad Direkt behandlar din registrering och en av våra handläggare kontaktar dig inom kort.

  Du är självklart även välkommen att ringa oss på 0771-28 28 20 eller maila på [email protected] för att få hjälp med att registrera ditt företag.

 • Vad kostar det att söka bostad via företag?

  Som företagskund betalar ni enbart den månadshyra som anges i bostadsannonsen. Bostad Direkt debiterar inget förmedlingsarvode eller andra avgifter.

 • Hur söker jag företagsbostäder?

  Din personliga handläggare sköter bostadssökandet åt dig. Som inloggad företagskund kan du även ”Visa intresse” i bostadslistan. Handläggaren meddelas automatiskt om dina intressemarkeringar och försöker i möjligaste mån att ordna visningar på intressemarkerade objekt.

 • Följer en representant från Bostad Direkt med på bostadsvisningarna?

  Nej, det är du själv (eller ett av dig utsett ombud) som på egen hand besöker bostaden. Din handläggare ser dock till att arrangera visningarna och sköter all dialog mellan dig och uthyraren inför och efter visningen.

 • Hur kan jag avregistrera ett företagsuppdrag?

  Meddela din personliga handläggare eller kundtjänst att påbörjad bostadssökning inte längre är aktuell att genomföra, så avslutar vi uppdraget.

 • Vem ska stå som hyresgäst i hyreskontraktet - företaget eller den person som ska bo i bostaden?

  Det är alltid företaget som står som hyresgäst på kontraktet. Företaget hyr alltid bostaden via Bostad Direkt, som alltså alltid är er hyresvärd.

 • Vilka uppsägningsregler gäller när man hyr en företagsbostad via Bostad Direkt?

  Då Bostad Direkt hyr ut bostäder som en del av sin näringsverksamhet är lagen om uthyrning av egen bostad, den så kallade Privatuthyrningslagen, ej tillämplig. På grund av detta gäller alltid uppsägningsregler enligt Hyreslagen. Ni kan läsa uppsägningsreglerna enligt Hyreslagen bland våra Goda råd.

 • Vad händer om jag inte dyker upp på en visning som bokats åt mig?

  Bostad Direkt har rätten att debitera en avgift om 450 SEK i de fall en kund inte kommer på en bokad visning utan att meddela detta till den andra visningsparten minst två timmar före utsatt tid.

 • Vilka kriterier gäller för ett företag som vill hyra en bostad?

  Vi granskar samtliga företag för att kunna godkänna dem enligt våra trygghetskriterier. Klicka här för att se kriterierna.

  Övriga fel eller problem

 • Vad gör jag om jag stöter på ett problem, behöver hjälp eller har frågor om tjänsten?

  Under kontorstid står vår kundtjänst alltid till förfogande för att svara på de frågor du har. Du kan antingen ringa oss på 0771 – 28 28 20 eller maila [email protected].

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer

Jag förstår
X

Vi hjälper dig att hitta hem, både som företag och privatperson. Den perfekta bostaden är inte långt borta.

E-post [email protected]
Telefon 0771-28 28 20
Besök oss Karlavägen 51, 114 49 Stockholm

Högsta kreditvärdighet hos Credit Safe